Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Πως να χάσετε τα κιλά των γιορτών

Οι γιορτές πέρασαν αλλά τα κιλά που φορτώθηκες κατά τη διάρκειά τους παρέμειναν στο σώμα σου. Και ενώ σπας το κεφάλι σου για το πώς θα επαναφέρεις τη σιλουέτα σου στα κανονικά της επίπεδα, υπάρχουν μερικά απλά διατροφικά μυστικά για να γλιτώσεις από το φούσκωμα και το πρήξιμο που σου άφησαν τα φαγοπότια των γιορτών. Κάνε παρελθόν τα κιλά των γιορτών ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Μπορεί στην τηλεόραση να έχεις δει μέχρι σήμερα δεκάδες παραλλαγές για το πώς να μαγειρέψεις τα απομεινάρια κρέατος και γλυκών. Όμως, εσύ δεν πρέπει να μπεις στη διαδικασία αυτή. Μπορεί το τσιζ κέικ με τα περισσευούμενα μελομακάρονα να ακούγεται δελεαστικό, αλλά σκέψου πόσες χιλιάδες θερμίδες θα φορτωθείς χωρίς λόγο. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να βρεις τη δύναμη και να αδειάσεις το σπίτι από τα γλυκά πειρασμούς των γιορτών και φυσικά να μην φτιάξεις ή αγοράσεις καινούργια!:

Μπορεί στις γιορτές να τα έπινες κάθε βράδυ, να μην χόρταινες να τρως γέμιση γαλοπούλας και γλυκάκια, αλλά τώρα το πάρτυ τέλειωσε. Καλό είναι να επιστρέψεις σιγά σιγά στις παλιές και καθιερωμένες διατροφικές σου συνήθειες. Αν συνεχίσεις να κάνεις τις διατροφικές καταχρήσεις των γιορτών, το σώμα σου κινδυνεύει να συνηθίσει αυτό το ρυθμό διατροφής και σύντομα δεν θα χωράς στα τζιν σου παντελόνια.

Η λιγοφαγία ή η μονοφαγία λίγο μετά τις γιορτές είναι το πιο σοβαρό λάθος που μπορείς να κάνεις στον αγώνα απώλειας των κιλών που πήρες την περίοδο των γιορτών. Σκέψου απλά ότι τα κιλά που πήρες σε περίπου 2 εβδομάδες δεν είναι ούτε λογικό αλλά και ούτε υγιεινό να χαθούν σε 2-3 μέρες. Η απότομη αλλαγή από το πολύ φαγητό στην πλήρη αφαγία θα ρίξει τον οργανισμό σου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και αντί να χάνεις κιλά, ό,τι τρως θα γίνεται λίπος!

Έχε πάντα στο μυαλό σου το ισοζύγιο ενέργειας, την ισορροπία δηλαδή ανάμεσα στις θερμίδες που καταναλώνεις και σε εκείνες που καις. Αν θες να δεις γρηγορότερα αποτελέσματα αδυνατίσματος, φρόντισε απλά να αυξήσεις τις θερμίδες που καις (με γυμναστική και υγιεινή διατροφή) και όχι χωρίς να τρως τίποτα.

Αν υπάρχει κάποια εποχή που πρέπει να γεμίσεις το καθημερινό διατροφικό σου πλάνο με φρούτα και λαχανικά, τότε σίγουρα είναι η περίοδος μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στις γιορτές φάγαμε αρκετές λιχουδιές πλούσιες σε βούτυρο και λιπαρά, οπότε η στροφή προς το γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και τα ημιαποβουτυρωμένα προϊόντα κρίνεται απαραίτητη. Ταυτόχρονα, φρόντισε η καθημερινή σου διατροφή να περιλαμβάνει 2 μερίδες φρούτων και λαχανικών. Οι γιατροί προτείνουν 3- 5 μερίδες αλλά ένα καλό ξεκίνημα με ένα φρούτο και μια σαλάτα, είναι ότι πρέπει για να μπαίνεις ξανά στο κλίμα και τα ρούχα σου!

Έρευνες έχουν δείξει ότι έξι στα δέκα άτομα που ξεκινούν δίαιτα αμέσως μετά τις γιορτές, εγκαταλείπουν την προσπάθεια μέσα στις έξι πρώτες ημέρες. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πείσεις τον εαυτό σου πως δεν βρίσκεται σε καθεστώς δίαιτας αλλά προετοιμασίας μέχρι τις επόμενες γιορτές. Αν θέλεις να φας το κοκορετσάκι και το αρνάκι το Πάσχα, πρέπει να έχεις κάνει τον απαραίτητο χώρο στο κορμάκι σου.
http://spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...