Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Δίαιτα Vs Ομορφιά: σημειώσατε 1

Έχετε σκεφτεί ποτέ σοβαρά τις επιπτώσεις στο δέρμα μας από τις διάφορες δίαιτες που συνηθίζουμε να κάνουμε

Οι δίαιτες μπορεί να βλάψουν σοβαρά την ομορφιά και, συγκεκριμένα, την επιδερμίδα μας, όπως επισημαίνει μια σειρά από δερματολόγους και διατροφολόγους:


Δίαιτα χαμηλών θερμίδων: Τέτοιες δίαιτες που στερούν από τον οργανισμό την κατανάλωση υγεινών τροφών που μας βοηθούν να πάρουμε τις απαιτούμενες βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα κ.ά, παρεμποδίζουν τη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων και βιταμινών, τόσο απαραίτητα για τη δημιουργία και διατήρηση του κολλαγόνου. Έτσι, το δέρμα μας μπορεί να χάσει την ελαστικότητά του και να γίνει εξαιρετικά ξηρό, κάνοντάς μας να φαινόμαστε πολύ μεγαλύτερες από όσο είμαστε.

Δίαιτα του κόκκινου χαλιού: Τέτοιου τύπου ακρότητας δίαιτες αστέρων του Χόλιγουντ, που συνίστανται στην κατανάλωση υγρών (αλατόνερο το πρωί, ένα αφέψημα από χυμό λεμονιού, νερό, σιρόπι από σφένδαμο και πιπέρι καγιέν κατά τη διάρκεια της μέρας και ένα καθαρτικό τσάι το βράδυ) μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα, αλλεργικές αντιδράσεις ή και συμπτώματα ακμής, μιας και το δέρμα στρεσάρεται έντονα από την έλλειψη ισορροπημένης διατροφής.
Δίαιτα υψηλής περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλής σε υδατάνθρακες: Η έλλειψη υδατανθράκων “επιτίθεται” στα λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της κυτταρικής δομής, καθώς και της υγρασίας και της απαλότητας του δέρματος.

Extreme δίαιτα χαμηλών λιπαρών: Τέτοιες δίαιτες μπορεί να οδηγήσουν στην αύξηση των τιμών του σακχάρου στο αίμα με συνέπεια να καταστρέφουν τα αιμοφόρα αγγεία, που δίνουν τροφή στο δέρμα.

Δίαιτα του junk food: Πρόκειται για τη δίαιτα του καθηγητή Mark Haub, ο οποίος επεσήμανε ότι το χάσιμο βάρους έχει να κάνει με την πρόσληψη θερμιδών και όχι τη διατροφή, αντικαθιστώντας 2 γεύματα της ημέρας με Oreos, Doritos κ.ά. και, όντως, είχε αποτέλεσμα. Ωστόσο, τέτοιες δίαιτες επηρεάζουν την ικανότητα του σώματος για αποτοξίνωση (και ειδικά του συκωτιού) και αυξάνουν τις τιμές του σακχάρου στο αίμα.

Δίαιτα της μεσογειακής διατροφής: Η κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, ψαριών και ελαιολάδου της μεσογειακής διατροφής στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία, που τρέφουν το δέρμα, κάνοντας το λαμπερό και σφριγηλό.

Δίαιτα αποτοξίνωσης με χυμούς: Οι ολιγοήμερες αυτές δίαιτες 3 έως 7 ημερών αφορούν στην κατανάλωση χυμών από λαχανικά και φρούτα για την αποτοξίνωση του σώματος. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν οι χυμοί να περιλαμβάνουν και τη φλούδα των φρούτων και λαχανικών, καθώς εκεί βρίσκονται πολλά από τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά, που διασφαλίζουν την υγεία της επιδερμίδας μας.

Δίαιτα χορτόσουπας: Η δίαιτα αυτή βασίζεται στην κατανάλωση μιας σούπας από λάχανο, επιτρέποντας παράλληλα την κατανάλωση μερικών φρούτων και λαχανικών. Έχει τις ίδιες συνέπειες με τη δίαιτα χαμηλών θερμιδών, αλλά μπορεί να οδηγήσει στην αφυδάτωση από την πρόσληψη μεγάλης ποσότητας αλατιού της σούπας.

Ογκομετρική δίαιτα: Η ογκομετρική δίαιτα στην οποία καταναλώνονται τρόφιμα πλούσια σε νερό, όπως φρούτα, λαχανικά, σούπες, παρέχει τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά και λειτουργεί ευεργετικά για την επιδερμίδα.

http://modusvivendipilates.wordpress.com/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...