Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

10 super τροφές που θα τονώσουν το μυαλό σας

Δέκα τρόφιμα που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως δίνουν ώθηση στη νοητική σας ενέργεια. Χρειάζεται... το μυαλό σας μία ώθηση, μετά από ένα μακρύ και δύσκολο πρωινό στο γραφείο; Χρειάζεται να επικεντρώσετε το μυαλό σας αφού το παρακάνατε όταν βγήκατε έξω χθες το βράδυ; Τότε γιατί να μην δοκιμάσετε αυτά τα superfoods που θα ενισχύσουν το μυαλό σας και είναι εγγυημένα πως θα σας τονώσουν.

1. Λιπαρά ψάρια
Λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ω3 που είναι σημαντικά για την καλύτερη λειτουργία του μυαλού σας, ενώ βελτιώνουν τη νοητική σας δύναμη και εγρήγορση.
2. Βατόμουρα
Τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θεωρούνται πως βοηθούν να φτιάξετε υγιής συνδέσμους ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα. Τα βατόμουρα θεωρούνται ευρέως μία από τις πιο υγιεινές τροφές που υπάρχουν, με αυτές τις μικρές ζουμερές απολαύσεις να είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, που βοηθούν να βελτιώσετε το καρδιοαγγειακό σας σύστημα όπως και το μυαλό σας.
3. Μαύρη σοκολάτα
Είναι αλήθεια. Η σοκολάτα μπορεί να σας κάνει καλό! Η μαύρη σοκολάτα (με τουλάχιστον 70% κακάο) έχει διάφορες ουσίες που μπορούν να τονώσουν το μυαλό σας, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα καφεΐνης για να σας κρατάει σε εγρήγορση. Επίσης θα στείλει τη σεροτίνη σας στα ύψη, έτσι μπορείτε να είστε χαρούμενοι όλες αυτές τις μεγάλες, βαρετές ημέρες στο γραφείο
4. Κάρι
Αυτό το βασικό προϊόν της Ινδικής και Ταϊλανδέζικης κουζίνας συχνά περιέχει δυνατά μπαχαρικά που είναι γνωστά πως περιορίζουν τη φλεγμονή. Εκτός όλων αυτών, έρευνες σε ζώα έχουν δείξει πως η κουρκουμίνη, το ενεργό συστατικό του κάρι- είναι αποτελεσματική στο να εξαφανίζει την πρωτεΐνη που ονομάζεται αμυλοειδή πλάκα, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκεφαλικά προβλήματα.
5. Μπρόκολο
Ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους μπορεί να φώναζε την απέχθειά του για το τόσο δυσφημισμένο φαγητό, αλλά είναι γνωστό πως αυξάνει τη δύναμη του μυαλού. Το μπρόκολο, πράσινα λαχανικά όπως είναι η λαχανίδα, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελών είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά όπως είναι η βιταμίνη C, όπως και φυτικές ενώσεις καροτινοειδών που προστατεύουν το μυαλό.
6. Σπόροι
Σπόροι όπως της κολοκύθας περιέχουν πολλά από εξαιρετικά μεταλλικά στοιχεία που τονώνουν το μυαλό όπως το ψευδάργυρος και μαγνήσιο.
7. Φαγητά ολικής αλέσεως
Ακολουθώντας μία πλούσια σε φαγητά ολικής αλέσεως δίαιτα, έχει αποδειχθεί πως αυτό αυξάνει τη νοητική λειτουργία. Μία πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε πως οι γυναίκες που αύξησαν την πρόσληψη του φολικού οξέως, της βιταμίνης Β12 και της βιταμίνης Β6 (όλες βρίσκονται στα ολικής αλέσεως) ήταν σαφέστατα οι καλύτερες στο να θυμηθούν πληροφορίες από εκείνες που δεν το έκαναν.
8. Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό για τη διατήρηση ενός υγιούς μυαλού.
9. Πράσινο και μαύρο τσάι
Ένα φρεσκοφτιαγμένο φλιτζάνι τσαγιού είναι μία πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών που είναι σπουδαία για να τονώνει το μυαλό σας. Ωστόσο, το τσάι περιέχει φυσικά καφεΐνη, γι' αυτό αποφύγετε να πιείτε περισσότερα από δύο με τρία φλιτζάνια την ημέρα.
10. Νερό
Το να είστε ενυδατωμένοι είναι ζωτικής σημασίας αφού κάθε κύτταρο του σώματός σας χρειάζεται νερό για να αναπτύσσεται. Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που είναι καλά ενυδατωμένοι καταφέρνουν σαφέστατα καλύτερα σκορ σε τεστ ευφυΐας, συγκριτικά με εκείνους που δεν πίνουν αρκετό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...