Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μία βραδιά αφιερωμένη στη σωστή Διατροφή!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαδραστικές εκδηλώσεις της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2011 και κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου, με Μέτρο & Ισορροπία!» Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτέλεσε η μεγάλη βραδινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με αφορμή τα γενέθλια του ιδρυτή της διατροφολόγου κ. Δημήτρη Γρηγοράκη, αλλά και της επιστήμης της διατροφής. Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί επέτειο (16/10/1945) της ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων & Γεωργίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Το βράδυ της Κυριακής 16/10/2011 σε μία ξεχωριστή εκδήλωση διακεκριμένοι ομιλητές κατέθεσαν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους «βελτίωσης της διατροφής με μέτρο και ισορροπία». Η κα Έλενα Καλογρίτσα, υπεύθυνη επικοινωνίας Ομίλου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ», αναφέρθηκε στο μήνυμα της εκστρατείας με σύνθημα «βελτιώνω τη διατροφή μου!», η οποία ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τις αρχές τις σωστής διατροφής. Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος κ. Νικόλαος Θυμιανίδης, επικέντρωσε τη ομιλία του στα αναγκαία μέτρα που πρέπει να λάβουμε για την ουσιαστική βελτίωση της διατροφής μας. «Καλό πρωινό γεύμα, τακτά γεύματα, επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών» είναι βασικές αρχές σωστής διατροφής,οι οποίες μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν στην καθημερινότητά μας. Τέλος, ο κ. Δημήτρης Γρηγοράκης Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, αναφέρθηκε στη σημασία της ισορροπημένης διατροφής στην προστασία της υγείας, επισημαίνοντας την σημασία της πρόσληψης αντιοξειδωτικών (3.000 – 5.000 μονάδες O.R.A.C., βάσει σύστασης U.S.D.A), η οποία αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για την αποτελεσματική ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού».

Συντονίστρια της Εκδήλωσης ήταν η διακεκριμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας κα Εύα Ντελιδάκη. Η δεξίωση που ακολούθησε προς τιμήν των προσκεκλημένων επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις! Όλοι οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν θαυμάσια εδέσματα όπως επίσης και τα προϊόντα των Χορηγών Εταιρειών. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος εκλεκτών προσωπικοτήτων του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...