Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ω3 λιπαρά οξέα, συχνή κατανάλωση, ψυχοσωματική ισορροπία

Τα ω3 λιπαρά οξέα, τα συναντάμε κυρίως σε λιπαρά ψάρια και σε ιχθυέλαια, σε φυτικές τροφές όπως η αντράκλα και σε φυτικά λίπη. Περιέχονται επίσης και σε ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια. Τα σημαντικότερα ω3 λιπαρά οξέα είναι τρία.

Το α-Λινολενικό οξύ : Είναι διατροφικώς απαραίτητο στον άνθρωπο, αποτελεί το κύριο συστατικό του λινελαίου, ενώ σε μικρότερα ποσοστά συναντάται στο κραμβέλαιο και στο σογιέλαιο.

Το Είκοσα-πεντα-εν-οϊκό οξύ(ΕPA): Περιέχεται στο σολωμό, στο μπακαλιάρο στις σαρδέλες και στα ιχθυέλαια. Διατροφικώς απαραίτητο.

Και το Εικοσιδυα-έξα-ενοϊκό οξύ: Αποτελεί προϊόν μεταβολισμού του EPA και βρίσκεται κυρίως στα ιχθυέλαια.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...