Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αυτό φταίει που ΔΕΝ χάνεις κιλά…!!!!!!!!

Μπήκε το καλοκαίρι και εσύ σαν τρελή τρέχεις να κάψεις τις πίτσες, τα σαντουιτσάκια και τα γλυκάκια που καταβρόχθισες όλο τον προηγούμενο καιρό αλλά κάτι σε προβληματίζει! Ενώ έχεις ξεκινήσει δίαιτα και γυμναστική βλέπεις την ζυγαριά να είναι κολλημένη στον αριθμό που σιχαίνεσαι ! Μην έχεις ενοχές… δε φταις εσύ αλλά η μαμά και ο μπαμπάκας σου και πιο συγκεκριμένα τα γονίδια σου!!

Αυτό υποστηρίζουν Ολλανδοί επιστήμονες οι οποίοι εντόπισαν μάλιστα την γονιδιακή μεταλλαγή που κάνει τις γυναίκες να παίρνουν εύκολα 8 κιλά.

Η συγκεκριμένη μεταλλαγή, την οποία πιστεύεται ότι φέρουν μία στις τρεις γυναίκες, τροφοδοτεί την ανάπτυξη λιπώδους ιστού και έτσι αυξάνει κατά 2,5 φορές τις πιθανότητες των φορέων να παχύνουν.

Η γκαντεμιά για τις γυναίκες είναι ότι οι άντρες είναι και πάλι στο απυρόβλητο, τουλάχιστον όσον αφορά το συγκεκριμένο γονίδιο!

Η όλη μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και παρουσιάσθηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα στο Λίβερπουλ.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Φρέεκ Μπόουμαν, από το Ίδρυμα Έρευνας Διατροφής & Τοξικολογίας του Μάαστριχτ (NUTRIM), οι ερευνητές παρακολούθησαν επί μία δεκαετία 4.662 εθελοντές, καταγράφοντας τις διακυμάνσεις στο σωματικό βάρος τους.

Στο τέλος της δεκαετίας, συμπέραναν πως η μεταλλαγή του MMP2 εντοπίσθηκε σε μία στις τρεις εθελόντριες που πάχυναν έως και κατά 8 κιλά παρακαλώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...