Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Φθινοπωρινή αντιοξειδωτική δίαιτα Orac

Το φθινόπωρο αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές περιόδους ανασυγκρότησης, έτσι ώστε να επενδύσουμε επάξια τις δυνάμεις που ανακτήσαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές. Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους αποτελεί η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, προκειμένου να αποφύγουμε τις ιώσεις του χειμώνα.
Συμβουλές δίνει στο www.Life2day..gr ο Δημήτρης Γρηγοράκης,Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφής.
Επιπλέον, το φθινόπωρο προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις διατροφικές συνήθειες, τόσο για να απαλλαγούμε από τα κιλά των διακοπών, όσο και να αποφύγουμε την επιπλέον αύξηση σωματικού βάρους, λόγω της χαμηλής φυσική δραστηριότητας που παρατηρείται το χειμώνα.
Σύμμαχος στην παραπάνω προσπάθειά μας αποτελεί και η αντιοξειδωτική δίατροφή Orac, η οποία συμβάλλει στη σταδιακή μείωση του σωματικού βάρους και ο βασικός της άξονας φέτος το φθινόπωρο είναι:
1) Η συστηματική κατανάλωση εποχιακών φρούτων και λαχανικών εφοδιάζει τον οργανισμό με μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών, εφόσον έχει ολοκληρωθεί φυσιολογικά η ωρίμανση των τροφίμων. Έτσι, το σώμα μας δεν γεμίζει με χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα, τα οποία παράγουν προοξειδωτικές ουσίες που εμποδίζουν την καλή λειτουργία των κυττάρων και του μεταβολισμού.
Φθινοπωρινά τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά: αχλάδι, λάχανο, μήλο, μαρούλι, πορτοκάλι, κουνουπίδι, σταφύλι, παντζάρια, σύκο, σπανάκι, μπρόκολο, πράσα, σέλινο, ελιές, ελαιόλαδο. 2) Η απώλεια σωματικού λίπους: Η σύνδεση των αντιοξειδωτικών με τη ρύθμιση του βάρους πραγματοποιήθηκε μέσα από την παρατήρηση ότι τα άτομα που καταναλώνουν άφθονα αντιοξειδωτικά, για παράδειγμα μέσω του πράσινου τσαγιού, τείνουν να έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος. Τα αποτελέσματα της έρευνας για την επίδραση των αντιοξειδωτικών στα λιπώδη κύτταρα υποδεικνύουν ότι παρεμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους στα κύτταρα. Οι προτεινόμενοι μηχανισμοί που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν κατά πρώτο λόγο τη βελτίωση της ινσουλινοευαισθησίας, της ικανότητας δηλαδή της ινσουλίνης να διενεργεί αποτελεσματικά το μεταβολισμό των υδατανθράκων και ιδιαίτερα της γλυκόζης. Επιπρόσθετοι μηχανισμοί αφορούν στην παρεμπόδιση της λιπογένεσης και στη ρύθμιση των ενζύμων και των ορμονών που εμπλέκονται στη σύνθεση και το μεταβολισμό των λιπιδίων, στη μείωση του οξειδωτικού στρες των παχύσαρκων ατόμων, αλλά και στον περιορισμό της φλεγμονής, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη στους παχύσαρκους, με δεδομένη την αντιφλεγμονώδη δράση που παρουσιάζουν ορισμένες αντιοξειδωτικές ενώσεις (π.χ. ρεσβερατρόλη, ολευροπαΐνη κ.λπ.). Συγχρόνως, η επαρκής πρόσληψη αντιοξειδωτικών θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πιο ήπιο βιολογικό περιβάλλον, κάτι που ευνοεί ιδιαίτερα την απομάκρυνση των τοξικών ουσιών μέσω των φυσικών μεθόδων που διαθέτει ο οργανισμός: ούρα, κόπρανα, ιδρώτας κ.λπ. Η αποτελεσματικότερη αποβολή των τοξικών ουσιών διευκολύνει το μεταβολισμό και ενεργοποιεί την κινητοποίηση του αποθηκευμένου λίπους. Με τον τρόπο αυτό το σώμα επανακτά τη βιολογική του ισορροπία του και το πλεονάζον βάρος μειώνεται σταδιακά. Το γεγονός αυτό αποτελεί σίγουρα την πλέον ενδεδειγμένη και υγιεινή διαδικασία απώλειας βάρους. 3) Η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού: το φθινόπωρο είναι μία εποχή που λόγω της μείωσης της θερμοκρασίας και του έντονου στρες που έχουμε για τη νέα σεζόν που ξεκινάει, μας κάνει πιο ευάλωτους σε ιώσεις. Έτσι είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα πλούσια στα ακόλουθα αντιοξειδωτικά προκειμένου να προφυλάξουμε τον οργανισμό μας: ▪ β-καροτένιο, συντελεί στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω της αύξησης της δραστικότητας των προστατευτικών φονικών κυττάρων (NΚ κυττάρων), ο ρόλος των οποίων έγκειται στην καταστροφή των μολυσμένων από ιούς κύτταρα. Το β-καροτένιο αποτελεί το πιο διαδεδομένο καροτενοειδές (αποτελεί την πρόδρομη ουσία για τον σχηματισμό της βιταμίνης Α) και οι κυριότερες διατροφικέρς του πηγές τώρα το χειμώνα είναι: τα καρότα καθώς και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι, μπρόκολο και ποικίλα χόρτα). ▪ Βιταμίνη C, συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής λευκοκυττάρων, αντισωμάτων και ιντερφερονών, (πρωτεΐνες οι οποίες αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των ιών). Κυριότερες φθινοπωρινές πηγές βιταμίνης C αποτελούν τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, το λάχανο, ο μαϊντανός, το κουνουπίδι και το μπρόκολο. ▪ Βιταμίνη Ε, συντελεί στην παραγωγή β-κυττάρων, μιας ειδικής κατηγορίας λεμφοκυττάρων, κύτταρα με ουσιαστικό ρόλο σε ειδικούς αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού. Πολύ καλές πηγές βιταμίνης Ε αποτελούν το ελαιόλαδο, τα θαλασσινά (όπως οι γαρίδες), οι ξηροί καρποί. ▪ Ψευδάργυρος, έχει τον δικό του ιδιαίτερο ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς βοηθάει στην αποκατάσταση των πληγών και συνεργεί στην φυσιολογική ανάπτυξη του ανθρώπου. Τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο είναι: οστρακοειδή, μοσχάρι, πουλερικά, φασόλια, καρύδια
Πόσες μονάδες ORAC χρειάζομαι; 
Η διατροφή σε φυσιολογικές καταστάσεις, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας (U.S.D.A.), θα πρέπει να περιέχει καθημερινά 3000–5000 μονάδες ORAC. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως ο καθένας έχει τις δικές του ατομικές ανάγκες σε μονάδες ORAC, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις θερμίδες. Για να κάνετε τη δίαιτα σας πιο εύκολη…

Πρώτη εβδομάδα – Διαιτολόγιο


KANTE ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Αδυνατίστε φυσικά και εύκολα: Η «μαγική» δίαιτα της Τάρα Κράφτ

Το πλάνο γρήγορης απώλειας βάρους που είναι βασισμένο στο βιβλίο της Tara Kraft »The Bikini Body Diet» είναι απλό: ένας θρεπτικός χυμός για πρωινό, ένας ακόμη για μεσημεριανό και ένα ισορροπημένο γεύμα για βραδινό. 

Αν μείνεις ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και θεωρείς ότι σου ταιριάζει, μετά από μία εβδομάδα μπορείς να συνεχίσεις με το πιο ευέλικτο «BEACH» πλάνο που θα βρεις στο βιβλίο.

Χυμός με πράσινο μήλο
Υλικά
1 ξινόμηλο
1 ματσάκι kale
1/2 λεμόνι
2 κλωνάρια σέλινο
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.
Σαλάτα νισουάζ με σολομό
Υλικά
2 μεγάλα αυγά βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι φασολάκια, κομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μαρούλικομμένο
1/2 φλιτζάνι ρεβίθια κονσέρβα ξεπλυμένα και στραγγισμένα
2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος
1 φιλέτο ψημένου σολομού
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράσε τα φασολάκια σε νερό με τη μισή ποσότητα αλατιού και μόλις είναι έτοιμα, βάλτα κάτω από κρύο νερό και στη συνέχεια σούρωσέ τα. Σε ένα πιάτο τοποθέτησε τα μαρούλια, τα ρεβύθια, τις ντομάτες και τα αβγά. Πρόσθεσε τα φασολάκια από πάνω και τα κομμάτια του σολομού. Σε ένα μικρό μπολ χτύπα ελαφρά το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Πρόσθεσε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά. Πρόσθεσε το dressing στη σαλάτα κι ανακάτεψέ την.

Πράσινος χυμός ginger
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ
1/2 ξινόμηλο
1/2 λεμόνι
1 φλιτζάνι φύλλα σπανάκι
1 ματσάκι kale
*αν το θέλεις πιο γλυκό πρόσθεσε μία πρέζα στέβια
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.

Μακαρόνια χωρίς γλουτένη με σκόρδο και μυρωδικά

Υλικά
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κλωναράκια ρίγανη
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
250 gr. μακαρόνια χωρίς γλουτένη
1 φλιτζάνι ρόκα
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το σκόρδο και τη ρίγανη (μόνο τα φύλλα) και τα σωτάρεις ανακατεύοντας συνεχώς. Μείωσε την ένταση της θερμοκρασίας και ρίξε το κρασί. Ανακάτευε μέχρι να μειωθεί το υγρό στο 1/3.  Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το δεντρολίβανο, και το αλάτι.
Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία σε αλατισμένο νερό. Μόλις είναι al dente, σούρωσέ τα και ρίξτα στη σάλτσα  σκόρδου – μυρωδικών. Πασπάλισε με ρόκα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χυμός αγγούρι – καρύδα
Υλικά
1/2 ματσάκι kale
1 μήλο
1 μεγάλο αγγούρι
1 φλιτζάνι νερό καρύδας
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπησέ τα καλά. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.

Μίνι μπιφτέκια λαχανικών

Υλικά
1 κονσέρβα ρεβίθια στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι καρύδια
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
4 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
φύλλα μαρουλιού
Λεπτές φέτες ντομάτας
Αβοκάντο κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
μουστάρδα Dijon
Βιολογική κέτσαπ
Εκτέλεση
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάλε τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, τη βρώμη, τα καρύδια, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και τη σάλτσα σόγιας και πολτοποίησέ τα για περίπου 1 λεπτό. Μετέφερέ τα σε ένα μέτριο μπολ και πλάσε 6 μπιφτέκια.
Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Βάλε τα 3 πρώτα μπιφτέκια για περίπου 2 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και μετά βάλε τα υπόλοιπα. Σέρβιρέ τα με φύλλα μαρουλιού, ντομάτα, φέτες αβοκάντο, λίγη μουστάρδα Dijon και κέτσαπ.

Χυμός καρότο
Υλικά
6 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
3 καρότα
1/2 αχλάδι
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.
Panini με ντομάτα και μοτσαρέλα
Υλικά
6 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση
Άλειψε και τις δύο πλευρές του ψωμιού με ελαιόλαδο, πασπάλισέ τες με αλάτι και φρυγάνισέ τες. Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, τοποθέτησε τις 3 φέτες ψωμί και βάλε στην καθεμία 2 φέτες ντομάτα, 2 φέτες μοτσαρέλα και λίγα φύλλα βασιλικού. Ράντισε με το βαλσάμικο ξύδι και βάλε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες ψωμί.

Ροζ χυμός
Υλικά 
3 κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλο αγγούρι
2 μικρά παντζάρια
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1/2 μήλο
1 φλιτζάνι νερό καρύδας

Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ο «μαγικός» εύγευστος χυμός - Υπόσχεται άμεση απώλεια βάρους

Ενας πλούσιος, χορταστικός και εύγευστος χυμός χαρακτηρίζεται ως «μαγικός» αφού η κατανάλωσή του κάθε πρωί υπόσχεται απώλεια βάρους. 

Το μυστικό της επιτυχίας του δεν κρύβεται σε κάποιο μαγικό φίλτρο αλλά στο γεγονός ότι είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη με αποτέλεσμα να μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι και να μην καταναλώνουμε περιττές θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Υλικά:
1 αχλάδι
1 ακτινίδιο
1/4 ώριμου αβοκάντο
1 κούπα κατεψυγμένα raspberries
1 κούπα ωμό σπανάκι
100 γραμμάρια άπαχο, στραγγιστό γιαούρτι
2 κούπες παγωμένο νερό

Βάλτε όλα τα υλικά στο blender και βάλτε το σε λειτουργία, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Καταναλώστε αμέσως.
Πηγή: Queen.gr

Επτά βασικές συμβουλές για να σταματήσετε να τρώτε συνέχεια

Αν έχεις όλη την ώρα το νου σου στο φαγητό και πιάνεις τον εαυτό σου να τρώει συνέχεια, δεν θα πρέπει να απορείς κάθε φορά που βλέπεις το νούμερο της ζυγαριάς να ανεβαίνει προς τα επάνω. 

Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν τρώμε επειδή πεινάμε, αλλά για ψυχολογικούς λόγους. Πιθανότατα λοιπόν, να ξεσπάς τα νεύρα σου στη σακούλα με τα τσιπς, να διώχνεις τη θλίψη σου με ένα κουτί σοκολατάκια και να περνάς το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση μασουλώντας ό,τι έχεις στην κουζίνα σου. Οι παρακάτω τακτικές θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις το ανούσιο φαγητό και να σιγά σιγά να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πάρε τσίχλες

Το μάσημα της τσίχλας θα κρατήσει το στόμα σου απασχολημένο όταν είσαι στο γραφείο ή βλέπεις τηλεόραση. Φρόντισε μόνο να είναι χωρίς ζάχαρη.

Πίνε νερό

Με το να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνεις το αίσθημα της πείνας και όταν συνδυάζεις το φαγητό σου με ένα μεγάλο ποτήρι νερό, τείνεις να τρως λιγότερο.

Φάε σαλάτα

Μία σαλάτα πριν το βραδινό, σού προσφέρει φυτικές ίνες, οι οποίες σε κρατούν χορτάτη. Έτσι, είναι πιθανότερο να φας μικρότερη ποσότητα φαγητού και να μην τριγυρίζεις στην κουζίνα βραδιάτικα.

Πιο μικρά μεγέθη

Πιο μικρά πιάτα σερβιρίσματος σημαίνει και λιγότερη ποσότητα φαγητού. Αν δεν μπορείς να περιορίσεις τα γεύματά σου, μείωσε τουλάχιστον τις μερίδες.

Φάε αργά

Απόλαυσε το φαγητό σου τρώγοντας αργά και μικρές μπουκιές. Το πιθανότερο είναι να σταματήσεις μόλις νιώσεις πλήρης.

Μοιράσου το φαγητό

Δεν μπορείς να αντισταθείς στην υπόλοιπη pizza, αλλά δεν σου πάει καρδιά να την πετάξεις; Πρόσφερέ τη στους γείτονες αν είσαι σπίτι ή στους συναδέλφους στη δουλειά. Θα σε δουν με άλλο μάτι!

Βούρτσισε τα δόντια σου νωρίς

Ένα καλό κόλπο για να αποτρέψεις τον εαυτό σου από το να ενδώσει σε μία μεταμεσονύκτια λιχουδιά είναι να έχεις βουρτσίσει τα δόντια σου. Η φρέσκια αίσθηση στο στόμα σου πιθανότατα να σε σταματήσει, όπως και η σκέψη ότι θα πρέπει να τα ξαναβουρτσίσεις.

 http://joytv.gr

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ποια είναι η μυστική δίαιτα των Πυθαγόρειων που ακολουθεί η Ματθίλδη Μαγγίρα [βίντεο]

Πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός «ανέβασε» επικίνδυνα το πνευματικό επίπεδο εκπομπής lifestyle, όταν αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι είναι χορτοφάγος γιατί επηρεάστηκε από την Πυθαγόρεια φιλοσοφία.

«Δεν τρώω ούτε κρέας, ούτε ψάρι. Είμαι vegetarian δεν είμαι vegan. Τρώω δηλαδή τυριά και γαλακτοκομικά. Το ξεκίνησα καθαρά για φιλοσοφικούς λόγους. Με έχουν εμπνεύσει πολύ οι Πυθαγόρειοι, και η Πυθαγόρεια φιλοσοφία λέει ότι είναι ανήθικο να τρως το έμψυχο ον. Και δεν θέλω να τρώω έμψυχα. Δεν θέλω τα ζωάκια να σφάζονται και να βιώνουν αυτό τον τρόμο, τον φόβο, τον πανικό και να εκκρίνουν τις τοξίνες που εκκρίνουν στο κρέας τους και τις τρώμε εμείς, και παίρνουμε και το φόβο και τα συναισθήματα τους και όλα τους».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στην ηθοποιό και entertainer Ματθίλδη Μαγγίρα, την οποία έκανε στην εκπομπή «Μες στην καλή χαρά».

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τέσσερις τρόποι να χάσετε βάρος χωρίς γυμναστική


Μπορεί να νομίζουμε πως κάνοντας γυμναστική από το πρωί ως το βράδυ και ακραίες δίαιτες θα χάσουμε τα παραπανίσια κιλά των διακοπών η αλήθεια όμως είναι πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς βασανιστήρια, χρησιμοποιώντας μικρά τρικ.

Χρησιμοποιείστε λαχανικά σε κάθε γεύμα. Τα διάφορα ζαρζαβατικά εκτός του ότι είναι νόστιμα και χορταστικά έχουν την ιδιότητα να αντισταθμίζουν τις θερμίδες που βάζουμε από το κρέας και τα γαλακτοκομικά.

Μην ξεχνάτε να τρώτε κάτι το απόγευμα. Πολύ συχνά η λαιμαργία μας πιάνει το απόγευμα ή πριν πάμε για ύπνο. Προτιμήστε ένα φρούτο ή μία μπάρα δημητριακών προκειμένου να μην πέσετε μετά με τα μούτρα σε κάτι παχυντικό που θα σας κάνει να νιώσετε τύψεις.

Μην τσιγκουνεύεστε τα υλικά. Για να αδυνατίσετε πρέπει να χρησιμοποιείτε λαχανικά, καρπούς, κρέας, φρούτα και προΐόντα από κάθε κατηγορία. Συχνά μειώνουμε τα υλικά σε μία σαλάτα ή ένα γεύμα προκειμένου να χάσουμε θερμίδες, ενώ το μόνο που καταφέρνουμε είναι να βαρεθούμε και να αναζητήσουμε κάτι πιο νόστιμο που θα μας οδηγήσει σε περιττά κιλά.

Ελέγξτε τις μερίδες σας. Φροντίστε να μοιράζεστε το φαγητό σας και προσφέρετε από το πιάτο σας στους φίλους σας για να μην έχετε αυξομειώσεις στο βάρος που δε θα σας αρέσουν καθόλου.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Μία ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στη σωστή διατροφή!

Τετάρτη 16/10/2013 - Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής


Η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού - Διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων & Γεωργίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (16/10/1945).

Οι εκδηλώσεις της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της υγιεινής και ποιοτικής διατροφής.

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» γιορτάζει με λαμπρότητα την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2013 στον πεζόδρομο της οδού Δελφών και Σκουφά στο Κολωνάκι, διοργανώνοντας ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα: Βελτιώνω τη διατροφή μου, υγιεινά και γευστικά!  

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

Από το πρωί της Τετάρτης (16/10) οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» με επικεφαλής τον Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο κ. Δημήτρη Γρηγοράκη θα βρίσκονται εκεί για να ενημερώνουν σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών και μεγάλων. Επιπλέον, θα συζητούν και θα πληροφορούν το κοινό σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες & ιδιαιτερότητες.  Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί, να βρει τον ατομικό του Δείκτη Μάζας Σώματος και να συμπληρώσει το test «Πόσο ποιοτική είναι η διατροφή μου;», όπου θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει το πόσο σωστά τρέφεται, καθώς και το διατροφικό κίνδυνο που διατρέχει. Ταυτόχρονα όλοι θα ενημερώνονται για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους, λαμβάνοντας δωρεάν το ειδικά σχεδιασμένο εγχειρίδιο «Βελτιώνω τη διατροφή μου!», στο οποίο περιέχονται πολύτιμες πληροφορίες για τη σημασία της σωστής διατροφής.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παρουσιαστεί η θεματική ενότητα το «Ταξίδι των τροφίμων». Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα έχουν την «τιμητική» τους επιλεγμένα τρόφιμα, για τα οποία θα παρουσιάζεται: η ιστορία τους, η διαδρομή τους μέχρι το τραπέζι μας, η διατροφική τους αξία και θα πραγματοποιείται γευστική δοκιμή τους. Οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» θα ενημερώνουν εκτενώς για όλα τα οφέλη τους στην υγεία.
Το βράδυ της Τετάρτης 16/10/2013 σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο BAR – RESTAURANT “ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ” (Δελφών 5 – Κολωνάκι) διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους «βελτίωσης της διατροφής προκειμένου να εξασφαλίσουμε καλύτερη υγεία». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Δημήτρης Γρηγοράκης Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Σόφη Πασχάλη Γυμνάστρια και Νικόλαος Θυμιανίδης Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Συντονίζει η κα Έλενα Καλογρίτσα και θα απευθύνει χαιρετισμό η Ντίνα Νικολάου, διακεκριμένη Σεφ – Συγγραφέας.
Θα ακολουθήσει cocktail party προς τιμήν των προσκεκλημένων, το οποίο επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις! Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν θαυμάσια διαιτητικά εδέσματα, όπως επίσης και τα προϊόντα των Χορηγών Εταιρειών.

Τις εκδηλώσεις της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του πλήθος κόσμου και εκλεκτές προσωπικότητες του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Δύο πρωινά λάθη που «κοιμίζουν» το μεταβολισμό και βάζουν κιλά

Yπάρχουν δύο θεμελιώδη λάθη που κάνουν οι περισσότεροι με αποτέλεσμα να σαμποτάρουν την προσπάθεια για απώλεια κιλών ή και αυτή της διατήρησης του βάρους. Ποια είναι αυτά και πώς αντιμετωπίζονται.

Οι περισσότεροι ξεκινούν  την ημέρα τους με εντελώς λάθος τρόπο με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός τους να επιβραδύνεται και συνεπώς οι καύσεις να ελαττώνονται. Σύμφωνα με το Queen.gr  τα δύο βασικά λάθη που γίνονται το πρωί ειναί τα εξής:

Δεν γυμναζόμαστε το πρωί
Ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η πρωινή γυμναστική είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την απογευματινή ή βραδινή.

Αργείτε να φάτε
Οσο περισσότερο αργείτε να φάτε τόσο το χειρότερο. Αν αφήσετε το στομάχι σας άδειο, ο εγκέφαλός σας θα στείλει μήνυμα στο σώμα σας να εξοικονομήσει ενέργεια κλειδώντας το αποθηκευμένο λίπος.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η μαγική δίαιτα της Κατερίνας Καραβάτου! Έχασε δεκαπέντε κιλά σε δυο μήνες!

Ανανεωμένη και ελαφρύτερη είναι η Κατερίνα Καραβάτου, μιας και έχασε 15 κιλά και επανήλθε στην τηλεόραση με την εκπομπή "Μες στην Καλή χαρά" κάθε Σαββατοκύριακο.


Η παρουσιάστρια έχασε μέσα σε δυο μήνες δεκαπέντε ολόκληρα κιλά σύμφωνα με το περιοδικό Λοιπόν!
Η διατροφή που ακολουθούσε ήταν η εξής:

Πρωινό: Δυο φρυγανιές με βούτυρο και μέλι, ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι ή ένα σοκολατούχο γάλα χωρίς ζάχαρη

Μεσημεριανό: Μια μερίδα (εστιατορίου) μοσχαρίσιο κρέας με σαλάτα και ελάχιστο λάδι ή μία μερίδα ζυμαρικά

Σνακ: Μία χούφτα ηλιόσποροι ή φρούτα

Βραδινό: Δυο φρυγανιές με διάφορα είδη τυριών ή μια σαλάτα

Η Κατερίνα δεν θέλησε να κάνει στερητική δίαιτα, αλλά να τρώει τροφές που της αρέσουν. Επίσης μια φορά την εβδομάδα τρώει τα αγαπημένα της παϊδάκια. Από σαλάτες το φινόκιο και η ρόκα είναι οι αγαπημένες της, ενώ πάντα έχει στην τσάντα της ένα σακουλάκι με ηλιόσπορους και λίγες σταφίδες για να ξεγελάει τη πείνα της.

Όσο για αλκοόλ; όταν είναι με παρέα πίνει μόνο ένα ποτηράκι κρασί ή τσικουδιά.

Τέλος εδώ και καιρό κάνει δυο φορές την εβδομάδα πιλάτες!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...