Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

5 αλήθειες στα αιώνια ερωτήματα για τα κιλά που μας ταλαιπωρούν

Η παραπληροφόρηση βρίσκει πρόσφορο έδαφος στον τομέα της απώλειας κιλών...

Λίγο η απόγνωση, λίγο η ανυπομονησία και πολύς ο χρόνος που σκεφτόμαστε να προσπαθήσουμε ή επιχειρούμε να χάσουμε κιλά, έχει κάνει τους μύθους γύρω από τις διάφορες επιλογές για την απώλεια βάρους να κυριαρχούν.


Ως εδώ και μη παρέκει λοιπόν. Οι απαντήσεις που ακολουθούν βάζουν ένα οριστικό τέλος σε αυτήν την παράνοια.

Μπορεί ο καφές να με κάνει να χάσω κιλά;

Ο καφές ενδεχομένως να λειτουργεί ως ένα υποκατάστατο για το φαγητό, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα μας βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Παράλληλα, αρκετά ροφήματα του καφέ είναι πλούσια σε θερμίδες και δημιουργούν ένα χάος στον οργανισμό, μπλοκάροντας το μεταβολισμό.

Καίω περισσότερες θερμίδες αν γυμνάζομαι με άδειο στομάχι;

Η απάντηση είναι κατηγορηματική: Όχι. Μάλιστα, τρώγοντας σωστά πριν από την γυμναστική μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη καύση θερμίδων.

Αν φάω μετά τις 8 το απόγευμα θα παχύνω;

Επιστημονικά, το σώμα μεταβολίζει το φαγητό με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα τι ώρα το καταναλώνουμε. Άρα, η τακτική κατανάλωση υγιεινών τροφών, μετά τις 8 μ.μ δεν επηρεάζει το βάρος. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι λίγοι είναι αυτοί που επιλέγουν υγιεινές τροφές τις βραδινές ώρες.

Οι δίαιτες με χαμηλές θερμίδες θα με αδυνατίσουν;

Βραχυπρόθεσμα ίσως αλλά σε βάθος χρόνου αυτό δεν ισχύει. Οι δίαιτες που βασίζονται σε μια ακραία επιλογή τροφών είναι δύσκολο να έχουν πιστούς οπαδούς για μεγάλο χρονικό διάστημα άρα καταλήγουν να είναι μία προσωρινή λύση. Επιπλέον, πολλές από αυτές συνδέονται και με προβλήματα υγείας όπως είναι τα πεπτικά.

Η μπύρα παχαίνει;

Ενώ το αλκοόλ είναι μία σημαντική πηγή θερμίδων που μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, τα τρόφιμα που καταναλώνονται ως συνοδευτικά του ποτού είναι εκείνα που παχαίνουν. Άρα στην ουσία, η μπύρα ναι μεν έχει θερμίδες αλλά οι ξηροί καρποί και οι μεζέδες είναι αυτοί που κάνουν τη ζημιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...