Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

4 διατροφικές συνήθειες που πρέπει να κλέψεις από τους αδύνατους ανθρώπους

Οι “φυσικά αδύνατοι” άνθρωποι είναι αδύνατοι γιατί έχουν μάθει να ακολουθούν κάποιους κανόνες από την παιδική τους ηλικία τους οποίους δε σπάνε ποτέ. 


Αν θέλεις και εσύ να είσαι αδύνατη και υγιής μπορείς απλά να μάθεις να ακολουθείς τους κανόνες αυτούς. Διάβασε 4 καθημερινούς κανόνες τους και ακολούθησέ τους για να αποκτήσεις ένα αδύνατο σώμα χωρίς να χρειαστεί να κάνεις δίαιτα..


1. Να είσαι κινητικός

Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που κινούνται συνέχεια χάνουν μέχρι και 350 θερμίδες επιπλέον την ημέρα. Αν δεν είσαι από αυτούς τους ανθρώπους που πάντα είναι στο πόδι άρχισε να βάζεις στην καθημερινότητά σου (στην αρχή με το ζόρι) κάποιες έξτρα κινήσεις.
Σήκω από την καρέκλα όταν μιλάς στο τηλέφωνο, σήκω από το γραφείο κάθε μία ώρα και περπάτα λίγο, τεντώσου ή πήγαινε να πιεις ένα ποτήρι νερό, πάρκαρε μακριά από τον προορισμό σου έτσι ώστε να χρειαστεί περπατήσεις, χρησιμοποίησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ σε κάθε ευκαιρία. Μπορεί στην αρχή να δυσκολεύεσαι να κάνεις όλα τα παραπάνω άλλα μόλις τα συνηθίσεις θα σου γίνουν βίωμα.

2. Να τρως χωρίς περισπασμούς

Λόγω του ότι είσαι πολυάσχολη πολλές φορές τρως ενώ οδηγείς, δουλεύεις, διαβάζεις, περπατάς, βλέπεις τηλεόραση. Παρόλο που γλιτώνεις χρόνο κάνοντας δύο πράγματα ταυτόχρονα, οι άνθρωποι που τρώνε συνειδητά και χωρίς περισπασμούς τείνουν να τρώνε λιγότερο και να νιώθουν πιο ικανοποιημένοι. Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που τρώνε έτσι μπορεί να χάνουν μέχρι και 300 θερμίδες την ημέρα.

Ξεκίνα προσπαθώντας να τρως χωρίς να κάνεις κάτι άλλο ταυτόχρονα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Παίρνε μερικές βαθιές ανάσες και έπειτα ξεκίνα να τρως επικεντρώνοντας την προσοχή σου στο άρωμα, τη γεύση και την υφή του φαγητού σου.

3. Ξανασκέψου τα αποφάγια

Κάποιοι άνθρωποι (κυρίως μαμάδες) τρώνε τα αποφάγια των άλλων (των παιδιών τους) προκειμένου να μην τα πετάξουν. Έτσι, καταλήγουν να σκάνε από το φαγητό μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να βλέπουν φαγητό στα πιάτα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει να ακούς το σώμα σου. Να τρως όταν πεινάς, να σταματάς όταν έχεις χορτάσει και να φτιάχνεις πιο μικρές θερμίδες όταν έχεις παρατηρήσει ότι νιώθεις βαριά μετά από κάθε σου γεύμα.

4. Μην το φας αν δε σου αρέσει

Έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχουν φορές που παραγγέλνεις κάποιο φαγητό σε ένα εστιατόριο το οποίο μετά την πρώτη δοκιμή αντιλαμβάνεσαι ότι δεν σου αρέσει καθόλου; Γιατί συνεχίζεις, όμως, να το τρως; Άσε κάτω το πηρούνι και μην φας δεύτερη μπουκιά. Εφόσον δε σου αρέσει δεν υπάρχει λόγος να το φας. Η διαφορά ενός φυσικά αδύνατου ανθρώπου από εσένα είναι ότι αυτός θα σταματούσε να τρώει μετά την πρώτη άνοστη μπουκιά.

 faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...